Skip to main content
Логотип

У нумары 19 (663), 26 кастрычніка 2025:

Дарагія Чытачы! Хрысціянская сям’я, якую яшчэ ІІ Ватыканскі сабор назваў “хатнім Касцёлам”, спаўняе ў справе евангелізацыі ключавую ролю. Гэта асабліва важна сёння, калі мы назіраем няўвагу да звычаяў, хрысціянскіх традыцый і каштоўнасцей. Толькі моцная Богам сям’я здольная перадаваць усім сваім членам веру ў любячага Бога і развіваць мадэль асабістага, супольнага і грамадскага жыцця. Моцная Бо…
Гісторыя Касцёла перадае, што былі такія святыя, да якіх прыходзілі чыстцовыя душы. Дзякуючы сваёй вялікай чуласці да духоўнага свету, гэтыя святыя былі здольныя бачыць душы памерлых, уступаць з імі ў кантакт і нават весці размовы. Успамін усіх памерлых вернікаў адзначаецца ў Касцёле 2 лістапада. Многія людзі атрымалі ласкі праз заступніцтва св. Айца Піо з П’етрэльчыны. Сам святы пры жыцці лі…
26 кастрычніка прыпадае першая гадавіна інгрэсу біскупа Гродзенскага Уладзіміра Гуляя. Пра тое, якімі былі пачаткі і які курс абраў ардынарый у пастырскім служэнні, – у спецыяльным інтэрв’ю для “Слова Жыцця”. – Экцэленцыя, якім быў для Вас першы год служэння на пасадзе біскупа? – Гэты год я ўспрымаю як вялікі дар Божай міласэрнасці і як шлях вучня. Ён быў насычаны сустрэчамі, адкрыццямі, малі…
З 7 па 9 лістапада ў парафіі св. Міхала Арханёла ў Навагрудку пройдзе малітоўны кангрэс у абарону жыцця. Мерапрыемства праводзіцца ў Беларусі ўжо ў пяты раз. З чаго пачалося Упершыню малітоўны кангрэс у абарону жыцця прайшоў у Навагрудку ў 2021 годзе. Ідэя была запазычана ў Human Life International – найбуйнейшай prolife-арганізацыі (pro life з англ. “за жыццё”) з цэнтрам у Аўстрыі, якая мае…
“Я – уваскрасенне і жыццё. Хто верыць у Мяне, калі нават і памрэ, будзе жыць. А кожны, хто верыць у Мяне, не памрэ ніколі” (Ян 11, 25–26). Словы Езуса Хрыста з Евангелля асвойваюць нас з тэмай смерці, дапамагаюць зразумець і прыняць гэтую непазбежную частку жыцця. “Калі чалавек прыходзіць да цябе са сваім болем, хочацца падарыць яму сваю ўвагу і цяпло”, – дзеліцца Ксенія Адамовіч, якая кіруе а…
Напярэдадні кастрычніка – месяца, прысвечанага ў Касцёле ружанцовай малітве, – у газеце “Слова Жыцця” быў аб’яўлены конкурс сярод чытачоў на лепшую гісторыю пра ружанец. У свае 12 гадоў я кожную нядзелю з радасцю ўдзельнічала ў св. Імшы ў касцёле, узносячы хвалу Госпаду ў псалмах. Спевы былі маёй шчырай любоўю і спосабам служэння Богу. Напярэдадні аднаго важнага свята я захварэла. Сімптомы пр…
Бог глядзіць на сэрца Прыпавесць пра фарысея і мытніка паказвае кантраст паміж пакорай і ганарыстасцю. Фарысей, хоць захоўваў закон, засяроджваўся не на адносінах з Богам, а на ўласных дасягненнях. Яго малітва была поўная самалюбавання і пагарды да іншых людзей. З другога боку, мытнік, хоць лічыўся грэшнікам, выказаў глыбокую і шчырую пакору. Яго малітва была кароткай, але поўнай шчырасці: “Б…
Уваскрасенне для памерлых і жывых Сёлета Успамін усіх памерлых вернікаў прыпадае на нядзелю, дзень уваскрасення Госпада. І збег гэтых акалічнасцей нагадвае нам чарговы раз праўду пра тое, што смерць азначае не канец, а, наадварот, пачатак новага жыцця з Уваскрослым. “Бо, як у Адаме ўсе паміраюць, гэтак і ў Хрысце ўсе будуць ажыўлены. Кожны ў свой час: першы Хрыстос, потым тыя, хто належыць Хры…